Jan-Farang.reismee.nl

Bij deze Chinezen moet je wezen.......

Shawhadiee Pimai maar weer, of te wel gelukkig Nieuwjaar....
Je zal wel denken Jan farang is gek geworden, maar Thailand kent er drie. Nationaal is op 1 januari, dan krijg je Chinees nieuwjaar 15 dagen en begint nooit op dezelfde dag, en dan in april geloof ik nog eens Budhistisch nieuwjaar (Songkra).
Afijn ik loop wat achter met deze blog dus ik pen ff lekker verder. We waren vanaf Mea Sai naar Mae Salong gegaan, een Chinees dorp hoog in de bergen, en werkelijk te gekke gasten die mensen, echt heel goede herineringen aan. Deze gasten zijn in 1941 in opstand gekomen tegen Mao, je weet wel die gestoorde landarbeider. Allemaal soldaten van de kmi. Gevochten hebben ze, maar helaas verloren en de rooien wonnen, zoals wel bekent is. Toen zijn ze over een enorme afstand gevlucht naar BIrma, en kwamen daaraan met 10.000 mannen en vrouwen. Ook daar waren ze niet welkom, en ook daar vechten met de Birmanen. Van de 10.000 bleven er uiteindelijk nog maar 4000 over die een kleine gemeenschap stichten op 1100 meter hoog in de bergen van Chang Rai.
Niks was er ze moesten lopen 8 uren lang, en dan 12 uren terug met 50 kg op de rug, taaie rakkers.....
Maar jongens wat hebben ze daar een mooi klein paradijsje gemaakt, werkelijk schitterend. Ze verbouwen er thee, en uhm natuurlijk opium, en stooken er hun eigen wiskey, die er bij jan farang in ging als koek, heerlijk wat heb ik gelachen.
Wat ook zo mooi was, dat was het feit dat daar dus net het Chinese Nieuwjaar begon, het kon niet beter, feest, feest, feest, en vuurwerk.
Fantastische mensen en wat een landschap. We zijn overal in Thailand wel geweest maar aan de kant van Birma, das toch wel mijn favoriet.
De reis van Mae sai naar Mae salong was makkelijk al ga je dan wel even een 1 km hoger, maar de reis van Mae salong naar Chang mai via Fang brengt je door waanzinnig mooie jungles heen je weet niet wat je ziet.

Anyways, inmiddels na 8 uren door de jungle heen weer in Chang mai.
Morgen vroeg gooien we er een binnenlandse vlucht tegen aan en dan een uurtje later staan we weer in Bangkok, of we liggen rokend op de grond (Mai chai sockdie hahaha)

Greetzzzz,,,,, tot morgen

Ps Gilluz,,,, je hebt mail,,,, reageer ff als je wilt.....

Reacties

Reacties

Piet

Hey jan, Spreken die chinezen nog steeds chinees, of brabbelen ze nu een eigen taaltje?
voor de wet zijn het nu dus Thaien?
Zeeeeeer interessant, kunnen ze zo een film over maken.

10y

Wat een mooie foto,s van Mae Salong, wat een rare drankjes trouwens, daar drijven allemaal rare dingen in. Het ziet er uit of het mier zoet is.
Doet me een beetje denken aan die opening van die tentoonstelling waar Anja toen ook haar kleding had hangen. Daar gaven ze ons toen hele griezelige drankjes met stukjes groene groene griebeltjes erin. Die van mij is toen achter een plant gaan schuilen.....zo smerig.

10y

Voor het geval ik je niet meer spreek, hele goede terug reis voor jullie. Nu nog eerst een paar dagen vakantie!
Groetjes aan Anja

jan farang

Die chinezen kwamen uit de provincie yuan Piet. en ze hebben zich nooit een donder van die Thai aangetrokken. Je ziet daar dus ook nergens een portret hangen van de koning, die mogen ze niet zo hahaha.
Thailand heeft ze ook geprobeert te verdrijven, maar ze vochten zich dood tot de laatste man en knalden ze 1 voor 1 van de berg af. In 1961 zijn ze eindelijk erkend, maar Chinees gebleven, wat ze ook nog steeds spreken. Onder druk van de rest van de chinezen in thailand, bijna 14% zijn ze uiteindelijk erkend.

Pfff dat feestje kan ik me nog herinneren 10Y en die drankjes ook, ben mooi naar huis gegaan en daar maar ff aan wat lekkers......

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!